Ιωάννα Ευθυμίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας ατομικής έκθεσης της ζωγράφου Ιωάννας Ευθυμίου με τίτλο «Οι θησαυροί μου», στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή στην Κηφισιά.

Πλήθος κόσμου προσήλθε στα εγκαίνια της έκθεσης θαυμάζοντας τα έργα της που αντικατοπτρίζουν τη σύγχρονη Ελλάδα και έχουν ως θέμα τους «κλεμμένους» αρχαιοελληνικούς θησαυρούς που βρίσκονται σε ξένα χέρια και ζητούν άμεσα τον επαναπατρισμό τους.

Η διεκδίκηση των Ελληνικών γλυπτών ως μήνυμα στα έργα της Ιωάννας Ευθυμίου φαίνεται ξεκάθαρα.

Κωνσταντίνα Παπαιωάννου, Μαρία Ζωγράφου, Βάσω Σαρρή
Κωνσταντίνα Παπαιωάννου, Μαρία Ζωγράφου, Βάσω Σαρρή

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Ο Πρόεδρός της κος Ιωάννης Μαρωνίτης τίμησε τη ζωγράφο βραβεύοντας τη με έπαινο για την προσφορά της στην Τέχνη και τον Πολιτισμό στην έκθεση της με τίτλο «Οι θησαυροί μου» ενώ το παρών στην έκθεση έδωσε και ο Γ.Γ. της Παγκόσμιας Επιτροπής για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, κος Γιώργος Βάρδας.

Ιωάννα Γκελεστάθη, Ιωάννα Ευθυμίου - Νικόλ Κέσσαρη, Ιωάννης Μαρωνίτης
Ιωάννα Γκελεστάθη, Ιωάννα Ευθυμίου – Νικόλ Κέσσαρη, Ιωάννης Μαρωνίτης

Η ζωγράφος Ιωάννα Ευθυμίου είναι μία διεθνώς καταξιωμένη καλλιτέχνης που τα έργα της ανήκουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο. Το 2017 κέρδισε το Διεθνή τίτλο της «Royal Artist».